Håndværkerskole belønnes

Modtog pris for exceptionelt undervisningsmiljø

Den Jydske Håndværkerskole i Hadsten fik i dag en udmærkelse af undervisningsministeren.

På Christiansborg fik skolen i dag overrakt Undervisningsmiljøprisen 2013 og 25.000 kroner som en udmærkelse for at skolen har styrket både det psykiske og det fysiske undervisningsmiljø.

- Når man træder ind på Den Jydske Håndværkerskole, så emmer den bare af respekt for de dygtige lærlinge, der er der, uanset om det er elektrikere eller tømrere, eller hvad det er for en håndværksuddannelse, siger Børne- og undervisningsminister, Christine Antorini (S).   

- Og det man kan mærke på skolen, det er, at fagligheden den er i top, de skal virkelig blive dygtige håndværkere. Men en del af det, det er også, at man har et tæt socialt fællesskab, og man får simpelthen lyst til at tage en håndværksuddannelse, når man træder ind på Den Jydske Håndværkerskole, siger Christine Antorini.  

Idræt og sociale arrangementer

Prisen skabte naturligvis glæde på Den Jydske Håndværkerskole.

- Vi er taknemmelige for den fornemme pris, og ser den som en anerkendelse for måden vi driver skole på. Vi er især glade for, at den gives for skolen set som en helhed fremfor blot et enkelt element, siger direktør Henrik Øelund i en pressemeddelelse. 

Undervisningsmiljøet på Den Jydske Håndværkerskole er blandt andet blevet forbedret ved at indføre mere idræt og lave flere sociale arrangementer. Skolen vil nu bruge de 25.000 kroner på at gøre undervisningsmiljøet endnu bedre.