Håndværkere venter stadig på renoveringspuljen

Østjyske håndværkere har stadig penge til gode fra statens renoveringspulje, selv om de gik i gang med arbejdet i sidste måned.

Det er snart en måned siden, at de første ansøgere af statens renoveringspulje fik besked om, om de ville få tilskud.

Håndværkerne er så småt gået i gang med at renovere - og mange af de mindre projekter er allerede færdige.

Mens kunderne skal betale netto kontant, så er det lidt svære med det statslige tilskud fra renoveringspuljen. Håndværkerne har nemlig stadig svært ved at sende regningerne ind til
Erhvervs- og Byggestyrelsen, skriver DR Nyheder.

Egentlig skulle der have været en elektronisk løsning, men den er endnu ikke på plads.

Hørning Glas, der ligger lidt uden for Århus, satte allerede i slutningen af april de første vinduer i for folk, der har fået tilsagn fra Renoveringspuljen.

Så indtil videre har Hørning Glas 35.000 kroner til gode i renoveringspuljen for udført arbejde. Men indtil i sidste torsdag var der faktisk ikke noget sted, man kunne sende regningen hen. Så oppede Erhvervs- og Byggestyrelsen sig, og lavede en blanket, håndværkerne kan
printe ud, udfylde og sende ind.

Og det er da en begyndelse. Men den imponerer ikke Niels Nielsen fra Dansk Byggeri, der var chokeret, da han hørte om Erhvervs- og Byggestyrelsens nye blanket-løsning.

- Blanketten er ufærdig. Man kan ikke vedhæfte den dokumentation, som de kræver, siger Niels Nielsen, der er afdelingschef i Dansk Byggeri, til DR Nyheder.

Han troede simpelthen det var løgn, indtil han selv klikkede sig ind på blanketten.

- I stedet for at støtte virksomhederne, så belaster man dem på likviditeten. Det kan ikke være meningen, siger han.

I Erhvervs- og Byggestyrelsen mener man, at blanket-problemet nu er opdateret, så det virker.

- Det elektroniske betalingssystem kommer op og stå på mandag. Det har hele tiden været planen. Indtil da må de få håndværkere, det drejer sig om, sende dokumentationen ind manuelt, siger styrelsens direktør Finn Lauritzen til DR Nyheder.