Håndværkere på briksen

Nu kan de få behandling på byggepladsen

02:28

1 af 2

Der skal ikke være nogle undskyldninger for ikke at forebygge ømme skuldre og led, når man hver dag arbejder hårdt på en byggeplads.

Derfor har de knap 1.000 håndværkere ved byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Skejby nu som de første i Danmark fået adgang til en sundhedsklinik på byggepladsen.

Formålet er, at kunne forebygge de skader, som mange af elektrikerne, blikkenslagerne og tømrerne oplever i forbindelse arbejdet, der ofte indebærer mange af de samme bevægelser.

Sundhedsklinikken ligger midt på byggepladsen. Her kan håndværkerne bruge et kvarter eller en halv time på at få massage eller fysioterapi.

Ifølge elektriker Eik Joenson er det en kæmpe fordel, at kunne få behandling i arbejdstiden. Det betyder, at han ikke skal tage en halv dag fri for at blive behandlet og på sigt forhåbentlig kan se frem til færre sygedage:

- Der går du sådan set med armene over hovedet hele tiden med enten en boremaskine eller en skruemaskine. Det er jo sådan set ret hårdt for både skulder og ryg, når man står i sådan nogle dumme arbejdsstillinger hele tiden, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er netop forebyggelse og i sidste ende færre sygedage, som er nogle af årsagerne til, at sundhedsklinikken nu er blevet åbnet:

- Vi ved, at hvis man først skal til at bevæge sig flere timer væk fra sin arbejdsplads for at få for eksempel fysioterapibehandling, så gør man det ikke, siger byggechef Søren K. Overgaard.

Håndværkerne kan få behandling via deres sundhedsordning hos PensionDanmark.

Kom med inden for i den nye sundhedsklinik i tv-indslaget øverst på siden.