- Han vil blive savnet

Søren Pape om Tom Behnkes stop i Folketinget

Foto: Fra Facebook

Det Konservative Folkepartis Tom Behnke, der er opstillet i Østjyllands Storkreds, har valgt ikke at genopstille til det kommende folketingsvalg efter at have siddet i Folketinget i 20 år.

Og det ærgrer Søren Pape, der er formand for Det Konservative Folkeparti:

- Det er jeg rigtig ærgerlig over. Tom Behnke er på nogle områder et åbent leksikon. Hvis man snakker retspolitik, så kan man spørge ham om alt. Han vil bestemt blive savnet i folketingsgruppen, siger Søren Pape til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han vil ikke blande sig i, hvem der skal opstilles i stedet for Tom Behnke i kredsen.

SE: Vil prioritere sin børn

- Nu skal man i Aarhus til at diskutere, hvad processen skal være, og hvem der skal stilles op og så videre. Det går man i gang med nu, og så er jeg sikker på, at der også findes en ny og rigtig god kandidat, udover de gode kandidater vi har i forvejen, siger Søren Pape.

Han mener ikke, at han som partileder skal blande sig i det arbejde. Aarhus' Konservative Vælgerforening skal nu finde en ny kandidat, der skal kæmpe for det østjyske konservative mandat.

- Jeg har ingen bud, for jeg har det sådan, at opstillingen af folketingskandidater er noget, som man gør lokalt. Jeg synes ikke, at jeg som partileder skal blande mig i det. Det har de helt styr på lokalt, siger Søren Pape.

48-årige Tom Behnke begrunder blandt andet sit farvel til Folketinget med, at han ønsker at kunne tilbringe mere tid sammen med sine børn.