- Han skal lytte til medlemmerne

Maria Noe Høi efter nej til Lars Løkke Rasmussen

01:31

1 af 2

Søndag klokken 12.00 fortalte Venstres Kommuneforening i Skanderborg, at man også her trækker støtten til Lars Løkke Rasmussen, der er formand for partiet.

Samlet har 152 medlemmer deltaget i undersøgelsen, der ligger til grund for beslutningen, og af dem mener to tredjedele, at Lars Løkke ikke længere skal være formand for Venstre.

Maria Noe Høi, der er formand for kommuneforeningen i Skanderborg, mener, at formand Lars Løkke Rasmussen meget grundigt bør overveje, om ikke det vil være den rigtige beslutning for ham, at forlade posten som leder af Venstre.

- Jeg mener, at han selv skal have lov til at tage en beslutning om, hvad han vil. Vi er et liberalt parti, og det, synes jeg, er meget vigtigt at understrege, at enhver har frihed til at handle, som man mener er bedst, siger Maria Noe Høi.

Hun fortsætter.

- Men jeg synes også, at man skal lytte til, hvad medlemmerne siger, og vores 152 besvarelser i Skanderborg må siges at være repræsentative. Ikke kun for Skanderborg, men for medlemmerne af Venstre i Danmark. Og hvis man vil sidde det overhørigt, så synes jeg, at man må tage sine værdier op til revision meget, meget grundigt, siger Maria Noe Høi.

Se: KL-formand støtter Løkke

For hende har det været vigtigt, at de enkelte medlemmer har været med ind over beslutningen i Skanderborg om ikke at fortsætte med at bakke Lars Løkke Rasmussen op.

- Det er vigtigt, fordi vi er en partiforening, og det betyder for mig, at det er medlemmerne, der er den ultimative højeste enhed, og derfor er det vigtig at høre, hvad medlemmerne siger. Det er byrådsmedlemmerne, det er bestyrelsesmedlemmer, og det er så sandelig også vores almindelige medlemmer, som betaler deres kontingent og støtter os ved valg og andre aktiviteter. Det er et stort arbejde, og jeg synes, det er vigtigt, at vi tager vores bagland seriøst og vores medlemmer alvorligt, siger Maria Noe Høi.

I Østjylland har Venstre i både Randers og Silkeborg også meldt ud, at man vil have en ny formand for partiet.

Du kan se interviewet med Maria Noe Høi i indslaget over artiklen.