Han kæmper en kamp på Borgen

Sølund-formand vil råbe politikere op

01:44

1 af 2

Normalt når hantørner frem på fjernsynsskærmen, taler han om udviklingshæmmede og festival.

Lasse Mortensen har i mange år været formand for Sølund Musik Festival, men det var ikke festivalens sag, han i dag forsøgte at kæmpe.

Han havde taget hele vejen til Christiansborg for at forsøge at sætte fokus på de handicappedes forringede vilkår, når det kommer til at få en ledsager med på udflugter eller til aktiviteter.

For få måneder siden indskærpede Kommunernes Landsforening nemlig over for landets regioner, at de handicappede ikke længere må betale af egen lomme for at have en ledsager med:

- Det er weekendopholdene. Det er turen til far og mor, turen til kæresten, fisketuren, og det er turen til fodbold. Det er alt det, vi gør gennem hele året. Det er det, der står for skud, siger Lasse Mortensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Manglende ledsager betyder for eksempel, at Sølund Musik Festival i år har kæmpet en kamp for at overleve på grund af afbud.

Det var dog ikke bare festivalen, Lasse Mortensen ville slå et slag for. På et samråd i socialudvalget forsøgte han sammen med en række lokalpolitikere fra Skanderborg at få sat fokus på problemstillingen.

Det fik han dog ikke meget held med:

- Jeg synes, det var lidt synd, at den (sagen, red.) ikke blev løftet ind på bordet, så man kunne forsøge at nærme sig hinanden, siger Lasse Mortensen.

Socialminister Manu Sareen var efter samrådet ikke interesseret i at kommentere sagen.

Følg Lasse Mortensens dag på Christiansborg i tv-indslaget øverst i artiklen.