Hammel Neurocenter får milliongave fra gavmilde arvinger

Centret i Hammel, der især er kendt for at behandle hjerneskadede, har fået en million kr. i en donation

En stor donation til Hammel Neurocenter kommer mange patienter til gode. Arkiv

Arvinger til en tidligere patient har doneret en million kroner til Hammel Neurocenter. Donationen vækker stor glæde på centret.

- Vi bliver altid utroligt glade, når vi møder tidligere patienter og pårørende, som takker for en god behandling hos os. Men det er klart, at det gør ekstra indtryk, når der følger en million kroner med takken, siger ledende terapeut Mette Schrøder i en pressemeddelelse.

02:19

Der har på det seneste været en trykket stemning på centret, efter at det i september blev kendt, at man må fyre 24 medarbejdere. Se hvordan de ansatte tog den nhed i indslaget her. 

Luk video

Patienten, hvis pårørende nu har sænket millionen, var indlagt på Hammel Neurocenter i 2013 efter en alvorlig hesteulykke.

Efter vedkommendes død tidligere i år har de efterladte kontaktet det østjyske center med ønsket om anonymt at donere de mange penge.

Samtidig havde de været glade for den imødekommenhed, de som pårørende mødte hos os.

Mette Schrøder, Hammel Neurocenter

- Samtidig havde de været glade for den imødekommenhed, de som pårørende mødte hos os. Det glæder vi os rigtig meget over, for det er et af de områder, vi har utrolig meget fokus på, siger Mette Schrøder.

For Hammel Neurocenter betyder donationen en mulighed for at investere i nogle af de ønsker, som ellers kan være vanskelige at finde midler til.

Læs også Trykket stemning: 24 fyringer på Hammel Neurocenter

- Med så stor en donation har vi valgt at prioritere nogle af de store investeringer, som vi ellers har svært ved at finansiere. Samtidig har vi lagt vægt på, at donationen skal komme alle vores patienter til gavn, lyder det fra Mette Schrøder.

Den prioritering bakkede arvingerne op om, så i begyndelsen af det nye år kan Hammel Neurocenter gå i gang med indkøbene.

Med så stor en donation har vi valgt at prioritere nogle af de store investeringer, som vi ellers har svært ved at finansiere.

Mette Schrøder, Hammel Neurocenter

Helt konkret giver donationen blandt andet mulighed for at anskaffe en mindbeagle – en avanceret hætte med elektroder, der kan hjælpe med at skabe muskelaktivitet hos patienter med ny og meget alvorlig hjerneskade.

Endvidere anskaffes udstyr til el-terapi, som bruges til at træne de mindre muskelgrupper i ansigt og hals hos patienter med blandt andet synkebesvær. Også en avanceret træningsdukke – Nursing Kelly – bliver der råd til, så både faste medarbejdere og studerende fremover kan træne behandling, genoplivning og pleje på realistisk facon.