Halvering i antal juleindbrud

Ni gange har tyve brudt ind

Foto: Colourbox

Den glædelige tendens hvad angår fald i juleindbrud gælder også Silkeborg. Der har nemlig været langt færre indbrud i Silkeborg-området i jul sammenlignet med sidste år. I løbet af juledagene har Midt- og Vestjyllands Politi rykket ud til bare ni indbrud.

I hele Midt- og Vestjyllands Politikreds ses et stort fald i antallet af anmeldte indbrud i private hjem i juledagene i 2014 sammenlignet med samme periode sidste år.

Der blev i perioden fra den 23. december til den 29. december i alt anmeldt 59 indbrud, mod 117 indbrud i samme periode i 2013. Det svarer til et fald på 49,6 procent, altså næsten en halvering af juleindbruddene sammenlignet med sidste år.

- Det er en rigtig glædelig udvikling, som sandsynligvis er en positiv kombination af kriminalpræventive tiltag, nabohjælpsordninger og en målrettet politimæssig efterforskning, siger politiinspektør Klaus Arboe Rasmussen i en pressemeddelelse.

Han opfordrer desuden fremadrettet borgerne til at kontakte politiet, såfremt de observerer mistænkelig adfærd i boligområderne.