Halvering af kriminaliteten i Gellerup

Gellerup har forladt en sikker og fastlåst position som Danmarks mest kriminelle boligområde

02:20

1 af 3

Ifølge tal fra Rigspolitiet er kriminaliteten i Gellerup styrtdykket det seneste år, hvor en halvering af antallet af anmeldelser pr. 1.000 indbygger er faldet fra 126 til 60.

Social- og Beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF) glæder sig over det store fald i kriminaliteten i Gellerup.

- Det er en fantastisk nyhed. Noget af det mest basale i vores liv er, at vi er trygge, hvor vi bor, og et så markant fald i kriminaliteten er med til at gøre Gellerup til et rart sted at bo. Det er helt afgørende for vores ambitioner om at få integreret Gellerup til at blive en almindelig del af Aarhus, at det nu går den rigtige vej med kriminaliteten, fortæller Thomas Medom til tv2oj.dk.

Det markante fald i kriminaliteten i Gellerup betyder, at Gellerup ikke længere har flest anmeldelser pr. 1.000 indbyggere i Danmark, og Thomas Medom sender blandt andet roser videre til de frivillige, der har spillet en hovedrolle.

- Det er rigtig vigtigt, at de frivillige hjælper os, og der er en stærk enhed derude, hvor ildsjæle og frivillige mødes med politiet og myndighederne. De har blandt andet telefonlister, så de lynhurtigt kan være til stede og lægge en dæmper på det, hvis der er optræk til noget, fortæller Thomas Medom.

Markant fald i østjysk kriminalitet

Han peger desuden på, at helhedsplanen med blandt andet investeringer i nye daginstitutioner, handelsliv og arbejdspladser er begyndt at virke, og mange af de unge i området er involveret i projekterne, hvilket giver dem noget meningsfyldt at stå op til.

Politiet er også en central medspiller i udviklingen i Gellerup, og de udfører en indsats, man ikke ser mange steder i verden, vurderer Thomas Medom.

- Vi har et politi, der også har en forebyggende indsats som en del af deres opgave, og sådan foregår det ikke ret mange steder i verden. Jeg tvivler på, at det bliver gjort bedre andre steder end i Gellerup, hvor politifolkene er i øjenhøjde med lokalsamfundet, forklarer Thomas Medom.

I videoen øverst på siden kan du se et interview med Thomas Medom.