Halvandet års fængsel for at bestille tæskehold mod Skat-ansat

En af tre gerningsmænd til grov vold mod en medarbejder fra Skat har fået halvandet års fængsel

Genrefoto

En 37-årig mand er blevet idømt halvandet års ubetinget fængsel for grov vold mod en medarbejder ansat ved Skat. 

Volden skete i foråret 2017, og den dømte er en af tre formodede gerningsmænd. Modsat de to andre har han erkendt sin medvirken i overfaldet. 

Læs også Mand ventes at tilstå råt overfald på kvinde ansat i Skat

Klokken var cirka halv syv om morgenen, da det 37-årige kvindelige offer blev passet op ved sit hjem nær Silkeborg. Flere gange blev hun ramt af knytnæveslag i ansigtet og på kroppen. Resultatet var flere brud på ribben og kæben.

Den 37-årige mand har modtaget sin fængselsdom, som var kortere end den, anklagemyndigheden argumenterede for, men længere end den, som forsvaret mente var passende. 

01:35

En kvindelig medarbejder fra Skat blev overfaldet på sin bopæl nær Silkeborg. Politiet antager, at overfaldet kan være begrundet i kvindens job. Se tidligere interview her. 

Luk video

- Det har været vanskeligt at komme med en strafpåstand, da der ikke har været fortilfælde af denne karakter i Danmark. Jeg er meget tilfreds med, at vi efter grundig og langvarig efterforskning har fundet frem til bagmanden til det usædvanligt grove overfald, siger specialanklager Lise Hebsgaard fra den lokale anklagemyndighed ved Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De øvrige to sigtedes roller i sagen skal yderligere efterforskes med henblik på at kunne rejse tiltale. Modsat den dømte har de to ikke erkendt deres rolle i overfaldet.