"Hallo, det er fra Microsoft"

Østjyllands Politi advarer mod trick-opkald

Østjyllands Politi modtager hver dag op til fem henvendelser fra bekymrede borgere. Borgere, der er blevet kontaktet af falske medarbejdere fra Microsoft eller Windows.

- Det er opringninger fra udlandet, og personerne taler engelsk med enten indisk eller parkistansk accent, forklarer politikommissær Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De falske medarbejdere påstår, at der er fejl i ens computer, hvorefter de lokker folk til at tænde deres computer, åbne diverse programmer - og pludselig overtages musen og kontrollen af de falske medarbejdere. 

De er, ifølge politiet, meget styrende og insisterende og har fået flere personer til at udlevere personlige data og overføre penge.

- De fleste folk lægger på, når stemmen i røret prøver at få dem til at tænde for computeren. Andre stopper, når de beder om deres personlige data, men der er også enkelte, som slet ikke gennemskuer det, før det er for sent, siger Mogens Brøndum.

 
3200 kroner for nyt security-program
En kvinde lod sig overtale og endte med at overføre 3200 kroner via Western Union, som betaling for et nyt Microsoft Security-program 

- Det er vigtigt at understrege, at sikkerhedsopdateringer jo ikke foretages via telefonen. Så hvis man modtager opkald af denne karakter, så få afsluttet samtalen med den samme, siger politikommissær Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Hvis din computer har haft 'gæster', så er det vigtigt at computeren renses og geninstalleres.