Hæsblæsende afslutning i Randers

Først efter pausen viste kronjyderne for alvor klasse. Randers FC tog de tre point og sendte dermed Vejle ned i 1. division.

Det kan for være forbundet med en vis risiko at forlade sin plads for at hente stadionpølser eller gå på wc under en fodboldkamp.

Efter at have misbrugt en stribe oplagte scoringschancer var der i slutfasen af søndagens opgør mellem Randers FC og Vejle intet der tydede på, at det ville lykkedes kronjyderne at score yderligere.

En midaldrende herre på sydtribunen på Essex Park Randers tog derfor chancen og forlod sit sæde for at forrette sin nødtørft. På det tidspunkt viste måltavlen 1-1.

Da han nogle få minutter senere vendte tilbage til sin plads, kunne han konstatere, at han var gået glip af nogle af de mest medrivende minutter på stadion i meget lang tid. På måltavlen stod der nu 3-2 til hjemmeholdet.

Scoringsstimen i kampens absolutte slutfase var en kulmination på et længerevarende pres, som kronjyderne satte i gang, efter at Vejle havde udlignet Randers-angriberen Marc Nygaards scoring fra 1. halvleg.

Målet havde i lidt for høj grad fået kronjyderne til at tage let på opgaven, og det var derfor ikke ufortjent, at Bora Zivkovic kunne udnytte en blunder i Randers-forsvaret efter et hjørnespark og gøre det til 1-1.

Tryk under kedlerne

Paradoksalt nok satte gæsternes udligning i den grad tryk under kedlerne hos Randers FC. Især Søren Berg udfordrede flere gange Vejle-forsvaret og havde blandt andet et skud på den ene opstander efter en formidabel dribletur.

Kronjydernes klart største chance tilfaldt dog Bedi Buval, der efter en friløber i det 82. minut afdriblede den fremstormende Vejle-målmand Jimmy Nielsen. Alene med et tomt mål lykkedes det dog Randers-angriberen at falde over bolden i stedet for at sende kuglen de sidste meter ind over stregen. En aktion, der kraftigt kandiderer til årets kikser i SAS Ligaen.

De fleste tilskuere sad sandsynligvis på dette tidspunkt med en følelse af, at det næppe ville lykkes kronjyderne at score yderligere, når chancer af den karat ikke kunne omsættes til mål.

Og det var netop her, den midaldrende herre på sydtribunen rejste sig fra sit sæde for at komme på toilet.

Det skulle han dog ikke have gjort. Få minutter senere gjorde selvsamme Bedi Buval skaden god ved at sende et indlæg fra indskiftede Tiago Targino i nettet. Og minuttet efter kronede Søren Berg en sublim indsats i 2. halvleg ved at bringe Randers i front med 3-1 på en friløber.

Vejle ville dog ikke overgive sig. Få minutter senere reducerede Adda Djeziri til stillingen 3-2, og dermed var der dømt højspændt dramatik, lige indtil dommeren efter fire minutters tillægstid fløjtede kampen af.

Randers-sejren betyder, at kronjyderne nu er sikre på at leve op til deres målsætning om at slutte i top 6 - uanset udfaldet af sæsonens sidste kamp i Parken mod de nykårede mestre fra FCK.

Omvendt er det en kendsgerning, at Vejle må en tur ned i 1. division.