Hærværk mod kirke

Hylder Satan på kirkemur

00:57

Foto: TV2OJ

1 af 2

Endnu en kirke i Østjylland er blevet udsat for satanisk hærværk. For blot en uge siden gik det ud over to kirker i Horsens, og nu har også Viby Kirke været udsat for et lignende hærværk.

På kirkens hvide vægge har ukendte gerningsmænd i løbet af natten malet flere pentagrammer, og tegnene "666" med sort spraymaling. Symbolerne og tallene refererer begge til djævlen.

- Det er et rigtig kedeligt at se, at nogen kan finde på at skænde en kirke, som det er sket her. Jeg bliver ked af det, fortæller formand for menighedsrådet i Viby Kirke Ango Winther til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Gerningsmændene har desuden skrevet "God is the reason of massmurder", som oversat betyder: Gud er skyld i massemord.

- Jeg opfatter det i høj grad som en syg person, der har gjort det her. Jeg håber virkelig, at personen bliver fundet og får den rette hjælp til at komme videre fra det her, fortæller Ango Winther.

Se også: Kirker udsat for hærværk

Der er få dage til jul, og at hærværket foregår så tæt på julen, er i høj grad noget, der ærgrer menighedsrådsformanden. Han vil nu indkalde det øvrige menighedsråd for at finde ud af, hvad de vil gøre.

- Det er jo rigtig ærgerligt for de familier, der kommer her i juledagene, at skulle se sådan noget her. Så vi går hurtigst muligt i gang med at finde ud af, hvad der skal ske nu. Men vi skal selvfølgelig have det fjernet så hurtigt som muligt, fortæller han.

Politiet er endnu ikke blevet indblandet. Ifølge Ango Winther er det dog klart en mulighed, der kan komme på tale.

Se en video med hærværket øverst i artiklen.