Hæderspris til Jens Klüver

Dansk Musiker Forbund siger tak for 35 år

Foto: Karolina Zapolska

Når Jens Klüver dirigerer sine fire afskedskoncerter i front for Aarhus Jazz Orchestra (tidligere Klüvers Big Band) 17.-20. juli i Ridehuset under Aarhus Jazz Festival 2012, bliver det med et særligt stort 'tak for indsatsen' fra kollegerne i musikbranchen.

Ved koncerten den 17. juni bliver han nemlig hædret af sine musikerkolleger, når han får overrakt Dansk Musiker Forbunds Hæderspris på 50.000 kr.

- Jens Klüver er selvskrevet til at få DMF's hæderspris, udtaler Anders Laursen, formand for Dansk Musiker Forbund og fortsætter:

- I 35 år har Jens arbejdet for jazzmusikken og sine musikere i bigbandet. Han har skabt og ledet et professionelt bigband på højt niveau, har fostret nogle af landets bedste jazzmusikere og har sørget for at formidle jazzen til hele landet med Jylland og Aarhus som centrum.

Der bliver holdt afskedsreception for Jens Klüver fredag 17. august kl. 14 på Godsbanen i Aarhus.

Om Dansk Musiker Forbunds hæderspris:
Dansk Musiker Forbunds Hæderspris tildeles hvert år en udøvende musikere eller et orkestre, der har spillet en stor rolle i det danske musikliv.

Det være sig musikalsk, politisk, uddannelsesmæssigt, kollegialt, internationalt eller lokalt - musikere, der på den ene eller anden måde har forbedret mulighederne for eller inspireret andre musikere. Derfor bliver prisen også kaldt kollegernes pris.

Om Jens Klüver:

Født 1948

Saxofonist, dirigent og musikalsk leder

Grundlagde Klüvers Big Band i 1977

Uddannet klarinettist på Det Jyske Musikkonservatorium i 1978

Saxofonist og klarinettist i diverse orkestre

Danmarksmester i bænkpres i 1997 og 1998.

Priser: Jazzselskabets Gaffelpris, Årets Kulturpris 2011, Dansk Musiker Forbunds Fatterpris.