Hæder til Norddjurs for kommunens unge-politik

Norddjurs Kommune kåret til Danmarks anden bedste ungdomskommune

Norddjurs Kommune er gode til at inddrage de unge.

Faktisk er kommunen ifølge Dansk Ungdoms Fællesråd, DUF, den anden bedste i landet for unge, mens Sønderbog Kommune er den bedste. 

I forbindelse med kåringen af Årets Ungdomskommune blev der lagt vægt på, at Norddjurs Kommune er gode til at inddrage de unge i kommunens ungdomspolitik, og at kommunen har et godt øje på de unge og blandt andet er gode til at hjælpe dem, der måske er kommet ud på et sidespor.

Læs også Stod klar med 50.000 kr. - men ingen ville have pengene

- Det arbejde, som Norddjurs Kommune gør, er virkelig værdifuldt. De gør en kæmpe indsats for at fastholde, løfte og holde fremtidens unge på sporet – og ansvarliggøre dem, bl.a. i udformningen af ungdomspolitikken. Og så er det en fornøjelse at se, at de ikke vælger de lette løsninger, men insisterer på at ungdomspolitik er mere end kulturprojekter. Vi håber, at Norddjurs Kommune vil fortsætte det gode arbejde, og de fortjener et stort klap på skulderen for det arbejde, de allerede gør, siger Kasper Sand Kjær, formand i DUF og en del af dommerpanelet, i en pressemeddelelse.

Fakta om Årets Ungdomskommune

Fakta om Årets Ungdomskommune Prisen som ”Årets Ungdomskommune” blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. Vinderen er kåret af et dommerpanel

Norddjurs Kommune blev indstillet til prisen af Norddjurs Fælles Elevråd og Norddjurs Ungdomsråd.

- Det er nu, at vi ser resultatet af en bevidst satsning på de unge. En satsning, der startede hos de unge selv, idet de var med til at formulere kommunens ungdomspolitik tilbage i 2012. Vi har sidenhen etableret et Fælles Elevråd og et Ungdomsråd, som i øvrigt har høringsret i alle relevante sager på børne- ungeområdet. Det er et valg, vi har truffet, som skal give unge i et demokrati mulighed for at få medindflydelse og ansvar, siger Jan Petersen (S), borgmester i Norddjurs Kommune og fortsætter:

- Vi ønsker, at det skal være attraktivt at være ung i Norddjurs, og det skal give mod på mere! Det vil vi blive ved med at arbejde målrettet henimod.

02:55

60 musikinteresserede unge bruger deres efterårsferie i Grenaa på en musiktræningslejr under navnet Musikstarter. Se video fra den 19. oktober her.

Luk video