Hadsten-søstre vinder tur til Svalbard efter vild weekend

I denne weekend kæmpede 12 unge danskere om at komme med Verdensnaturfonden på ekspedition til Svalbard. To piger fra Hadsten vandt

03:09

I denne weekend var der såkaldt wildschool i Skandinavisk Dyrepark, hvor 12 unge blev udsat for grænseoverskridende aktiviteter – alt sammen i kampen om at vinde en eftertragtet tur til den norske øgruppe Svalbard.

Turen arrangerer Verdensnaturfonden for at sætte fokus på global opvarmning, der blandt andre truer isbjørnene. Derfor var det meget nærliggende, at årets wildshool foregik i den østjyske dyrepark, hvor man har de store bjørne. Og de unge var meget målrettede på at gøre en forskel for dem.

Det er så vildt, det havde vi ikke regnet med. Nu kan vi gøre en forskel

Anne og Rosa Ramsung Lindhardtsen, deltagere i wildschool

- Om ikke så længe kan vi ikke gøre mere. Vi er nødt til at gøre noget nu. Det er en isbjørn, der er ved at uddø, siger søstrene Anna og Rosa Ramsing Lindhardtsen, som var blandt deltagerne.

Læs også I dag blev ulven flået: Nu er den til salg for 50.000 kroner

Verdensnaturfonden håber, at piger som Anna og Rosa kan sætte fokus på, hvad vi kan gøre for at mindske den globale opvarmning – også her i Danmark.

- Vi vil gerne trække det lidt mere ind i stuerne, så man kan relatere til det. Det, vi gør i dagligdagen, har en konsekvens, forklarer projektleder for wildshool, Gitte Hemmingsen.

I løbet af weekenden skulle de unge så udsættes for en hel masse udfordringer, så de heldige vindere af oplevelsen med turen til Svalbard kunne findes. Blandt andet stod den på indtagelse af sælkød, en tur i iskoldt vand og overnatning klods op af isbjørnehanen Ivan.

Det var med lidt betænkelige miner, at de unge deltagere skulle overnatte i isbjørne-anlægget, men alle kom levende derfra igen. 

Søndag blev vinderne så offentliggjort, og der var ingen tvivl hos Verdensnaturfonden. Søstrene fra Hadsten havde skillet sig så positivt ud, at de nu skal til Svalbard.

- Det er så vildt, det havde vi ikke regnet med. Nu kan vi gøre en forskel, lyder det fra dem.

På turen til Svalbard skal Anna og Rosa Ramsing Lindhardtsen agere wildlife-reportere, der skal fortælle om deres oplevelser i øgruppen. På TV 2 | ØSTJYLLAND følger vi deres færd tæt, og det kan du se fra sommer.

Lige nu kan du se mere om weekenden i dyreparken i indslaget øverst på siden.