Habibi: Teaterstykke vil udfordre manglende forståelse

Teatret Opgang2 har i dag premiere på stykket ’Habibi’

03:00

I dag har teatret Opgang2 i Aarhus premiere på et nyt stykke. Det hedder ’Habibi’, og det er instruktør Pia Marcussen, der står bag.

Stykket handler om en dansk pige, der hedder Sara, der pludselig en dag ikke kan tale andet end arabisk.

- Jeg havde lyst til virkelig at udfordre det med, at man ikke blev forstået. At forestille sig det ultimative skrækscenarie med, at der slet ikke er nogen, der kan forstå en, siger Pia Marcussen. 

Læs også Nyt værk viser flygtninge-beretninger på Aarhus Teater

Netop den manglende forståelse er omdrejningspunktet i teaterstykket, der jonglerer med emner som identitet og kærlighed, men også radikalisering.

- Det er ikke tilfældigt, at jeg har valgt, at det er arabisk, hun taler. Det kunne også have været tysk eller fransk, men arabisk bliver også forbundet med så meget omkring terror og radikalisering, og det kan gøre mange mennesker utrygge, siger Pia Marcussen.

Skuespilleren, der spiller Sara, hedder  Bolette Engstrøm Bjerre, og hun har lært sig arabisk til husbehov for at kunne spille rollen. 

Læs også Svalegangen havde inviteret imam i domkirken

Ifølge nogle af tilhørerne til premieren, har hun gjort det overbevisende.

- Det var meget rørende. Forældrene ville ikke give op, og de bliver ved med at lede efter hende. Men hun er stærk og bliver ved med at kæmpe, og til sidst synger hun. Det lød rigtig godt, det var virkelig rørende, siger Sara Pontoppidan, der er elev på Skjoldhøjskolen i Aarhus, og som var inde og se stykket.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.