Håb om landskamp på tv

Medlemmerne af Århus Antenneforening kan godt begynde at glæde sig landskamp mellem Danmark og Sverige.

Medlemmerne af Århus og Aalborg antenneforeninger kan godt begynde at glæde sig til at se landskampen mellem Danmark og Sverige den 6. juni i fjernsynet. Det oplyser formanden for Århus Antenneforening, Torben Overgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND. Sammen med Ole Davidsen, formand for Aalborg Antenneforening, har han netop rejst sig fra forhandlingsbordet hos Stofa.

De to foreninger har givet YouSee og Stofa et økonomisk tilbud, der skal sikre medlemmerne af de to foreninger landskampen på tv. Et tilbud, som både YouSee og Stofa har taget positivt imod. YouSee og Stofa undersøger nu, hvordan det er teknisk muligt at få kampen sendt på antenneforeningernes egne kanaler.

Både DR og TV 2 har meddelt, at de ikke har penge til at købe rettigheder til at sende kampen ud til alle danskere. Derfor købte YouSee, Viasat, Stofa og TDC, sammen rettighederne til landskampen, som de sender ud på det digitale sendenet.

Dermed er langt de fleste danskere afskåret fra at se kampen hjemme i sofaen. Men med dagens forhandlinger, kan medlemmerne af Århus og Aalborg antenneforeninger altså se frem til at se landskamp, selv om de ikke har digitalt tv.

De to antenneforeninger vil ikke oplyse, hvad de har betalt for kampen, men siger, at det er en pris, enhver anden også kunne have forhandlet sig frem til. Og derfor undrer de sig over, at hverken DR eller TV2 har formået at sikre danskerne den nationale begivenhed på TV, når to lokale antenneforeningsformænd kan.

Og de to formænd kæmper også for at få landskampen ud til flere end deres egne medlemmer.

- Vi har drøftet med Stofa og YouSee, om det er muligt at få alle de husstande, der modtager tv fra Stofa og YouSee med i aftalen. Men hvorvidt det lykkedes har vi ikke svar på endnu, siger siger Torben Overgaard.

I Århus er det 65.000 husstande og i Aalborg er det ca 50.000 husstande, der nu kan se frem til at se landskampen i TV.