Håb for Johanne: Forbund klar til at kigge på regler

JHF og Ry Håndbold skal til dialogmøde efter historien om 15-årige Johanne Søndergaard, som ikke må spille håndbold med sin maske.

15-årige Johanne Søndergaard brækkede for kort tid siden næsen, da hun spillede håndbold, og i frygt for, at næsen kunne brække igen og tage skade, fik hun lavet en maske, der skal beskytte hende imod slag.

Men den maske må hun ikke spille med ifølge reglerne, har Jydsk Håndbold Forbund (JHF) oplyst klubben og Johanne.

Men nu lysner det måske. JHF og Ry Håndbold skal i dialog.

Johanne må ikke spille med maske: Hold trækker sig i protest

- Vi har aftalt et møde, hvor vi skal se på, hvordan vi kommer videre. Det gør vi, fordi vi ønsker at kigge på reglerne om beskyttelse, uden at vi kan love, hvordan det kommer til at se ud bagefter, siger formand for JHF, Jan Kampman, til tv2oj.dk.

- Det er i alles interesse, at vi går ind og kigger på det, siger Jan Kampman, der understreger, at det ikke er JHF, der har lavet reglerne - de skal blot sørge for, at de følges.

- Vi forventer, at vi får gode og saglige ting ud af mødet, som vi kan give videre til det, vi eventuelt sætter i værk. Hvis reglerne skal ændres, er det noget, vi skal påvirke videre i systemet, men det er vi parat til at prøve, siger Jan Kampman.

Det er altså ikke JHF selv, der kan stå for regelændringerne. Der skal lovfortolkere, læger og andre fagligheder ind over.

Et forslag til en regelændring vil i så fald omhandle beskyttelse af spillerne generelt, og ikke specifikt Johannes maske.