Haarder: Underskud er Wammens ansvar

Bertel Haarder (V) beskylder Nicolai Wammen (S)for at bedrive valgkamp, når han skyder skylden for kommunens underskud på regeringen.

Nicolai Wammen anklagede den 30. august regeringen for at være skyld i Århus Kommunes dårlige økonomi. Borgmesteren mener nemlig, at regeringen presser kommunerne for hårdt økonomisk. Men nu svarer indenrigsminister Bertel Haarder igen, og beskylder borgmesteren for at drive valgkamp.

- Jeg synes de fleste borgmestre gør deres bedste for at leve op til finanskrisens krav, nemlig at klare sig med det personale der er til rådighed. Men så er der en borgmester i Århus, der har været utrolig god til at give regeringen skylden for alt, inklusive de overskridelser han selv har ansvaret for, og det har jeg reageret imod, siger Bertel Haarder til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Borgmester Nicolai Wammen er ikke enig i kritikken og siger til TV 2 | ØSTJYLLAND at:

- Der er ingen tvivl om, at jeg som borgmester og byrådet, naturligvis har vores ansvar, men Bertel Haarder kommer altså ikke udenom, at regeringens politik har kostet Århus Kommune rigtig mange millioner kr., og det er derfor vi skal ud i en så stor sparerunde.

I alt skal kommunen spare 362 millioner kr. på næste års budget.

Se mere i nyhederne på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30.