Gymnastikdrenge vinder DM-guld

TeamGym Aarhus hiver endnu engang gode placeringer hjem til klubben

Foto: Kim Christiansen

Foto: Kim Christiansen

1 af 2

TeamGym Aarhus' junior-hold kan i dag kalde sig tredobbelte danmarksmestre.

Til finalestævnet Winners Final, der bliver afholdt i Arena Randers, vandt det aarhusianske hold endnu engang i juniorkategorien.

Det samme var gældende i 2013 og 2014, så sejren var den tredje i træk. Det var derfor naturligt nok en meget glad træner, som TV 2 | ØSTJYLLAND talte med:

- De leverede en perfekt konkurrence. Det er første gang nogensinde, at et juniorhold har vundet tre gange i træk, siger træner Marc Kristensen.

Inden drengene kunne kalde sig danmarksmestre, skulle de vise, hvad de kunne i disciplinerne rytme, banespring og trampolinspring.

Som noget helt nyt begyndte TeamGym Aarhus og de andre konkurrerende hold med nul point forud for dagens stævne. Det var derfor dagsformen, der var afgørende.

Normalt bliver pointene fra forbundsmesterskaberne overført, men i år er strukturen ændret for at skabe endnu mere spænding.

Hos det aarhusianske gymnastikhold var der også nerver på, da en af holdets junior-drenge begav sig ud i at lave et kombinationsspring, der begyndte med en dobbelt salto og sluttede af med en baglæns trippel salto.

- En af drengene lavede det sværeste spring, som en teamgym-gymnast i Danmark nogensinde har lavet. Springet er også sværere end dem, som seniorerne laver, siger træner Marc Kristensen.

TeamGym Aarhus' juniorhold er for drenge i alderen 13 til 16 år. Til dagens finale fik holder samlet 59,8 point foran Ringsted IF på andenpladsen med 49,6 point.

Klubbenssenioorer blev i dag nummer to, mini-drengene nummer 4 og mikro-drenge nummer to i deres kategorier. I alt 12 danmarksmestre i de forskellige klasser blev kåret.