Gyldne chefjob i søgelyset

Chefer i Århus kommune får så gode tilbud om retræteposter, at der nu er politisk uro om sagen.

Flere partier i Århus Byråd vil nu endevende de lukrative retrætejob, som en række kommunale topchefer i de senere år har fået tilbudt. Selv om topcheferne får kortere arbejdstid og langt mindre ansvar, bliver deres løn kun langsomt aftrappet.

Det viser en opgørelse over de seneste års ansættelser af eks-topledere i konsulentjob, som metroXpress har fået aktindsigt i. Det høje lønniveau i de såkaldte seniorordninger bør nu tages op til fornyet overvejelse, mener flere politikere.

- Det er bindegalt, at man tager ansvaret og en stor del af arbejdsbyrden væk, men giver den samme løn, siger Keld Hvalsø Nedergaard (EnL), der bakkes op af Uffe Elbæk (R):

-I en hvilken som helst organisation hænger en høj løn sammen med et stort ansvar og risikoen for at blive fyret fra dag til dag. Vil man så frivilligt over i retrætejob, skal man også gå markant ned i løn, siger Uffe Elbæk, der mener, at chefordningerne bør indgå i en samlet revision af personalepolitikken.

Seneste seniorordning er givet til skoledirektør Jens Nygaard, der fra i dag og frem til udgangen af 2009 har titel af chefkonsulent'i skolevæsenet. Nygaards løn bliver over perioden aftrappet fra cirka 700.000 til cirka 600.000 kroner om året.

- Cheferne får en helt anden jobbeskrivelse. Derfor bør lønnen også være en helt anden. Samtidig er det alt for lang tid at ansætte folk på seniorordning, og det skal vi se på, siger Brian Korsgaard, (løsgænger). Også Socialdemokraternes politiske ordfører, Jacob Bundsgaard Johansen, erklærer sig parat til at se nærmere på ordningerne.

- Vi medvirker gerne til en diskussion, om niveauet for ordningerne er de rigtige, siger Jacob B. Johansen, der ligesom de øvrige politikere påpeger, at en seniorpolitik er nødvendig.

- Ellers kan det blive vanskeligt at tiltrække de rigtige folk med de rette kompetencer, siger han.Seneste kommunale topchefer med seniorordning* Tidligere skoledirektør Jens Nygaard* Tidligere juridisk chef Ole Papsø* Afdelingschef i Erhvervsafdelingen Michael O. Bruun(fra 1. marts 2005)

s6qt8t43fs2c2nt6h20201201121714

playSygeplejerske går på arbejde med ondt i maven – nu er der hjælp på vej

brændeovn

play Ny lov på plads: Gamle brændeovne skal skiftes eller skrottes ved boligkøb

Heunicke

Heunicke får en politisk næse for minksag

dankort betaling køb købe køber

'Det er Mogens fra Danske Bank' Politiet beder pårørende advare ældre

20201203-124325-L-1920x1279we

Her er det store åbne spørgsmål efter dagens minksamråd: - Det er jo et mysterium, siger analytiker

pakker

playØstjyske pakkeshops bugner: - Det er gået helt amok efter Black Friday