Guldvinder halter bagefter

Jonas Warrer og Søren Hansen ligger i øjeblikket til at miste OL-billet

Foto: Christian M. Borch / Sejlsport.dk

Med fire dage tilbage af det afgørende stævne er kampen om de danske OL-billetter i sejlsportens 49'er-klasse mere intens end nogensinde.

Mandag tog duellen en ny drejning, da den forsvarende OL-guldvinder Jonas Warrer sammen med sin makker Søren Hansen fra Aarhus måtte se sig overhalet i den samlede stilling af udfordrerne Allan Nørregaard og Peter Lang.

Nørregaard og Lang imponerede med en sejr i stævnets tredje sejlads, og samlet er de nu på sjettepladsen. Hvis den stilling skulle holde, er det nok til at tage billetten til London, fordi Warrer og Hansen er nede som nummer otte.

Er Nørregaard og Lang bedst placeret af de to danske både og samtidig mellem de 25 bedste i Hyeres, når stævnet slutter på fredag, får de lov at repræsentere Danmark ved OL.

Duellen er knivskarp, og mens Jonas Warrer og Søren Hansen var bedst i de to første sejladser, tog Nørregaard og Lang over i de næste to.

På forhånd har de danske sejlere åben erkendt, at det ikke handler om at vinde world cup-stævnet, men udelukkende om at holde den konkurrerende danske båd bag sig.

Derfor er det i OL-sammenhæng uden betydning, at en tredje dansk båd med Peter Krüger Andersen og Nicolai Thorsell faktisk i øjeblikket er bedste danske båd på femtepladsen.