Guld til Samsø-marmelade

Solbærmarmelade vinder international konkurrence

06:04

1 af 2

Mogens Mahler fra Samsø Bær har for anden gang fået papir på, at hans solbærmarmelade er den bedste. Ved konkurrencen Danish International FOOD Contest vandt marmeladen førstepladsen, og det fortæller bærproducenten om tirsdag i Go' Aften Østjylland.

- Vi er rigtig glade for, at det ikke bare er én gang, vi har vundet. Det styrker selvtilliden, at vi har gjort det et par gange. Det gør, at det ikke bare er det ene års høst, men også fordi opskriften holder, siger han.

Særligt klima på Samsø

Ved konkurrencen kæmpede fødevareproducenter fra 14 lande om at være bedst til at lave alt fra ost og øl til olie og grøntsager. I alt var 1400 fødevarer repræsenteret, men ingen kunne altså hamle op med bærerne fra Kattegatøen.

Ifølge Mogens Mahler skyldes det blandt andet, at Samsø er begunstiget med et særligt klima.

- Vi laver det af nogle bær, som er høstet meget skånsomt og sent på sæsonen. Og så har vi fundet den rigtige opskrift og kælet lidt for det undervejs, siger han.

I klippet herover kan du høre hele interviewet, og se et udvalg af Samsø Bærs andre produkter. Du kan også se det tirsdag i Go' Aften Østjylland. Det er kl. 18.15 og 21.20.