Guld i mangekamp: Helge Vammen tilbage på den danske trone

Den aarhusianske gymnast Helge Vammen triumferede i weekenden til DM i Idrætsgymnastik

Foto: Michelle Iversen

Mange kender ham måske fra Vild med dans, som han deltog i sammen med Sofie Kruse i 2014.

Men det er nu blandt andet flyvende i luften, svingende i barren og springende over hesten, at Helge Vammen er i sit helt rette element.

I weekenden beviste den dygtige Aarhus-gymnast, at der stadig er masser af figthervilje at komme efter, da han vandt danmarksmesterskaberne i idrætsgymnastik for seniorer. 

Det er en konkurrence, som Helge Vammen har siddet tungt på i årene 2007 til 2012, hvor han vandt seks gange i træk.

Læs også Sølv til Helge Vammen

Skader har dog voldt ham en del problemer de seneste år, og han har derfor måtte vige for andre talentfulde gymnaster. I år har han så gjort comeback og vundet guld igen i disciplinen mangekamp, som består af øvelser som gulv, bensving, ringe, spring over hest, barre og reck.

At vinde dette DM er den bedst mulige optakt til EM, jeg har bevist at jeg stadig kan være med i toppen af dansk idrætsgymnastik.

Helge Vammen, gymnast

- At vinde dette DM er den bedst mulige optakt til EM, jeg har bevist at jeg stadig kan være med i toppen af dansk idrætsgymnastik. Dette DM er kulminationen på et dedikeret arbejde siden hold-DM i efteråret 2016, fortæller Helge Vammen i pressemeddelelse fra sit forbund Gym Danmark.

Helge Vammen er tilknyttet Vejlby IK Gymnastik ved Aarhus, som han også stillede op for til DM. 

Det var en skade i en biceps-sene, som tilbage i 2015 sendte ham til tælling og betød, at han måtte kvitte flere store mesterskaber. 

Læs også Vammen i Vild med dans

På kvindernes side ved DM i Idrætsgymnastik i weekenden var der også aarhusianske medaljer. Tina Odinsdottir og Victoria Gillberg - ligeledes fra Vejlby IF Gymnastik - vandt henholdvis anden- og tredjepladsen for de kvindelige seniorer. 

Med sejr og selvtillid fra weekendens danmarksmesterskab kan Helge Vammen nu begynde at se frem til det kommende EM, som bliver afholdt i Rumænien om tre uger.