Guide: Alt du skal vide om Classic Race Aarhus

Der kommer masser af billarm omkring Mindeparken i Aarhus hele weekenden

Foto: Classic Race Aarhus

I dag ruller Classic Race Aarhus så småt i gang, når der er sæbekasseløb og træning i de rigtige bilklasser på ruten nær Mindeparken i Aarhus.

Lørdag og søndag skal der så køres løb, og det kommer til at give en del trafikale udfordringer i området. Både fordi, der skal spærres en del af, men også fordi, at der forventes en masse tilskuere. 

Læs også Dansk hastigheds-rekord kan blive slået i Aarhus

Faktisk flere end nogensinde før.

- Vi forventer at slå sidste års rekord på cirka 40.000 mennesker, og grunden til, at vi forventer det, er, at vi har det bedste sportslige program nogensinde, som trækker mange mennesker til, og så på grund af det fantastiske vejr, der skulle komme i weekenden, siger pressechef hos Classic Race Aarhus Frederik Roland til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Prins Joachim gæster igen Aarhus og kører Classic Race

Når der kommer 40.000 mennesker til Mindeparken over tre dage, er det helt givet, at der vil opstå trafikale vanskeligheder.

Du kan finde information om parkeringsforholdene via dette link.

- Vi har fået tilknyttet flere ekstra parkeringsområder, men har man muligheden, synes jeg, at man skal tage cyklen, gå eller tage bussen som ved alle andre store begivenheder i en by som Aarhus, siger Frederik Roland.

Det er ikke gratis at komme til Classic Race Aarhus, hvis man vil helt derind, hvor det er sjovest.

En fredagsbillet koster 99 kroner, men det er også før de sjove løb går i gang. En endagsbillet til lørdag eller søndag koster 275 kroner i forsalg og 325 kroner i døren, mens du får hele weekenden for 500 kroner i forsalg og 600 kroner i døren. Dertil skal købes en tribunebillet til 150 kroner. Med i billetprisen er også adgang til Tivoli Friheden. 

Her er et kort over løbsruten. Der er spærret for al trafik indenfor området. 

Arrangørerne bag Classic Race Aarhus fraråder af sikkerhedshensyn, at man medbringer kæledyr til racerløbet. 

Indgangen ved Marselisborg Slot er ikke handicapvenlig, og der henvises fra arrangørernes side til en af de andre indgange. 

Classic Race Aarhus har lavet et interaktivt kort, hvor du kan finde rundt på pladsen. Det kan du finde her. 

Pressechef Frederik Roland har skruet forventningerne i vejret inden afviklingen af løbene. 

Læs også Manden bag Classic Race er gået bort

Der konkurreres i flere forskellige bilklasser til Classic Race Aarhus. Blandt andet DTC-klassen, hvor Jan Magnussen er favorit. Også Prins Joachim deltager i løbet i sin Lotus Cortina. Dog ikke i DTC-klassen, men i Historisk 65-klassen. 

Du kan finde hele løbsprogrammet her. 

01:11

Der er tradition for bryllup og bilos til Classic Race Aarhus. Se bare her. 

Luk video