Gudenåen oversvømmer kro

Silkeborg Kommune vil ikke hjælpe, selv om landmænd får ødelagt deres afgrøder. Også Kongensbro Kro er ramt.

En række landmænd langs Gudenåen er vrede over, at de får en del af deres afgrøder ødelagt, fordi åen går over sine bredder.

Oversvømmelserne er et jævnligt tilbagevendende problem og skyldes ifølge landmændene, at Silkeborg Kommune ikke vil beskære de voldsomt voksende vandplanter i åløbet.

Foruden landmændene langs Gudenåen er også Kongensbro Kro mellem Randers og Silkeborg ramt af den stigende vandstand. På grund af jævnlige oversvømmelser i krohaven har gæsterne ofte ikke mulighed for at gå tur langs bredden eller benytte bådebroen til fiskeri.

En række landmænd mødes mandag aften på netop Kongensbro Kro for at diskutere, hvad de skal gøre for at få Silkeborg Kommune til at gå i gang med at skære vandplanter.

- Vi holder det her møde, fordi vi vil danne fælles front mod kommunen. Nu skal der her høre op. Vandstanden skal sænkes, siger en af de vrede lodsejere, Per Lejsgaard fra Ans, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er angiveligt Vandremuslingens indtog i Gudenå-systemet, der er den indirekte årsag til oversvømmelserne. Muslingen giver nemlig vandplanterne bedre vækstbetingelser, og dermed stiger vandstanden i åen.

Se mere i mandagens nyhedsudsendelse på TV 2 | ØSTJYLLAND.