Gud på værtshus

Præst valgte at flytte gudstjeneste væk fra kirken

02:15

1 af 2

På værtshuset Storkereden i Randers plejer søndagen at blive brugt på at rafle om ølpriserne, men for et par uger siden blev øllen byttet ud med altervin.

Præsten Flemming Kloster Poulsen havde nemlig fået den idé at afholde gudstjeneste på værtshuset - og det var de fleste af stamgæsterne med på, selvom det ikke er så tit, at der sker store forandringer.

For Flemming Kloster Poulsen var det en unik mulighed for at prædike for et andet publikum.

- Jeg har været præst i 25-26 år, og jeg synes, det er spændende at prøve at bevæge mig uden for kirkens rum. Og når jeg bevæger mig ud på et værtshus, kommer jeg bekymring med mennesker, der normalt ikke kommer i kirken, siger Flemming Kloster Poulsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Bodega-gæsters opsparing stjålet

Gudstjenesten på det lille værthus blev optaget af Danmarks Radio og sendt i dag på DR K. Her kunne stamgæsterne sidde og se sig selv på landsdækkende tv. Det var vigtigt for præst Flemming Kloster Poulsen at alle vidste, hvad de gik ind til:

- Det er ikke sådan, at man bliver bondefanget og trukket ind i en gudstjeneste imod sin vilje. Man ved det på forhånd. Det er arrangeret.

Se et tv-indslag om den usædvanlige gudstjeneste og hør, hvad stamgæsterne havde at sige om initiativet.