Grotesk sag om nabostrid for retten

Jurist fra Højbjerg kører hasaderet, kaster med kogler og skræmmer børnene. Det mener mandens naboer.

Hasarderet kørsel til livsfare for naboer, koglekast og absurde abelyde, som skræmmer børnene.

Sådan lyder temaet for tiltalen i 13 forhold fra en årelang indædt nabokamp i Højbjergs haver og gader, som en 57-årig århusiansk jurist fortsat nægter sig skyldig i.

Nu er sagen endt i Vestre Landsret, hvor 15 vidner skal i skranken for at endevende sagen igen over de næste fire dage. Tiltalte anker til frifindelse, mens anklager vil skærpe visse
punkter.

Striden startede med ballade om et hegn og naboens måde at parkere på og er nu nået til, at juristen er tiltalt for at have forvoldt fare for andre personers liv og førlighed ifølge straffeloven. Blandt andet er han anklaget for at køre slingrende og med signalhornet i bund op på fortovet i et forsøg på at ramme en af sine naboer.

Desuden har han angiveligt gasset op i sin bil, mens en nabodreng befandt sig i nærheden.

<B>Har overtrådt polititilhold</B>
I flere forhold har han overtrådt et polititilhold mod sine naboer ved at råbe skældsord som "løgnhals" og "dumme svin", lave underlige lyde bag hækken og kaste kogler og æbler efter dem. Tilholdet blev udstedt den 4 januar 2005 og var også årsag til, at han kom i retten første gang.

Juristen bedyrer i stedet, at han føler, naboerne har rottet sig sammen mod ham og filmer ham for bevidst at provokere ham til at overtræde tilholdene.

- Jeg blev optaget alle steder. Til sidst kunne jeg ikke gøre noget, uden det blev opfattet som chikane, sagde manden i retten, med grødet stemme.

Ud over 30 dages fængsel lyder den ankede dom på seks dagbøder á 500 kroner og frakendelse af kørekortet i et år.

Og balladen fortsætter. Snart skal juristen i byretten igen, hvor han står tiltalt for at ramme en håndværker hos en nabo, med sin Renault. I den sag blev han anholdt umiddelbart efter under en forelæsning på universitetet. Politiet har tidligere uden held forsøgt at få juristen mentalundersøgt.