Grønne bude i Randers

De bedste i landet til at spare på energien

Randers Distribution har sparet 22,9 procent på energiforbruget i forbindelse med Post Danmarks klimakampagne Grøn Adfærd. Kampagnen involverer på landsplan mere end 12.000 ansatte og 224 bygninger på landsplan.  

Fokus har været på, hvor den enkelte medarbejder kan gøre en forskel. Dvs. skrue ned for varmen, slukke for lyset, benytte døren frem for porten samt nedsætte standby-forbrug på kopimaskiner, kaffemaskiner, PC`ere, sodavandsautomater osv. Små ting, der tilsammen gør en stor forskel. 

Målet har været at nedsætte det samlede energiforbrug med 15 procent under kampagnen og derefter opnå en varig besparelse på 5 procent. I Randers er det altså lykkedes postbudene at spare hele 22,9 procent ene og alene på sund fornuft kombineret med et stort engagement.

- Medarbejderne kan se, at det giver mening at spare, hvor man kan - både for miljøet og for økonomien. Samtidig har vi skabt en værdifuld indbyrdes konkurrence om at give den en ekstra skalle, siger Thomas Nissen, Facility Manager i Post Danmark.

Post Danmarks overordnede mål er at nedbringe CO2-udledningen med 40 procent frem til 2020. 

Se mere på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30