Grøn oase skal styrke sammenholdet i Gjern

Frivillige i Gjern har været med til at etablere en grøn oase i byen, som skal være med til at styrke sammenholdet blandt byens borgere

03:08

Torsdag blev et nyt grønt område indviet i Gjern, og det kan forhåbentlig være med til at folk kan blive bedre til at passe på byen sammen, for det er vigtigt at have noget at være sammen om, mener folkene bag den nye grønne oase i midten af byen.

Det er byens borgere, der har selv har givet et nap med og lagt en masse frivillige timer i projektet. Og det er vigtigt i en på som Gjern, mener Steen Anderen, der er en af folkene bag projektet.

Læs også Landsby sætter rede op: Vi er et slaraffenland for storke

- Det er helt fantastisk, at vi har fået det her engagement i forhold til at skabe det her event om vores midtby og lave den grøn, siger Steen Andersen, der er formand for Gjern Almennyttige Udviklingsselskab.

Han fortsætter:

- Jeg tror, at folk er opmærksomme på, at tingene skabes nedefra i en landsby som vores i en stor kommune. Jeg tror, at det er vigtigt, at vi får det her engagement for at vi kan holde liv i landsbyen, vores skole og erhvervslivet.

Steen Andersen er en af folkene bag den nye, grønne oase i Gjern.

Og han er ikke den eneste, der mener, at et fælles projekt som det her, kan være med til at give sammenholdet i byen et løft - og det stærke sammenhold kan tilmed måske være med til at tiltrække nye borgere. 

- Jeg synes, at det er vigtig for de små byer, at vi har det her sammenhold, så man føler, at når man flytter til Gjern kan man komme med i et sammenhold. Det, tror jeg, er vigtigt for de små byer, siger Thomas Olesen, ejer af Gjern Bageri.

Sammenholdet er vigtigt i de små byer, mener Thomas Olesen fra Gjern.

- Det er med til at styrke sammenholdet i Gjern. Nu kommer jeg selv fra Aarhus, hvor jeg har boet i ti år, og det er også en dejlig by, men sådan noget her gør bare noget helt særligt for os borgere i Gjern: At vi kender hinanden, arbejder sammen og gerne vil have det her lokalsamfund til at fungere, siger Christina Damsbo fra Gjern.

Projektet er med til, at folk i Gjern lærer hinanden atkende, mener Christina Damsbo fra Gjern.

I videoen øverst på siden kan du se mere om den nye, grønne oase i Gjern, og hvordan den er blevet til.