Grenaa Havn dropper plan om kystnære vindmøller

Grenaa Havn vil alligevel ikke opføre kystnære vindmøller. Projektet kunne ikke blive en sund forretning, viste undersøgelse

Genrefoto Foto: Erik Jepsen - Scanpix

Vindmøllerne ved Grenaa Havn bliver ikke til noget alligevel. Det er blevet besluttet, efter en ekspertgruppe har undersøgt projektet.

Projektet vil ifølge undersøgelsen ikke kunne give et afkast, der er tilstrækkeligt i forhold til markedskravene.

Læs også Vindmølle-eventyr kan være på vej til Grenaa

 Det har fået Grenaa Havn til at opgive projektet med de kystnære vindmøller.

- Det er ærgerligt - blandt andet fordi det forringer vores muligheder for at tiltrække en vindmølleproducent med de arbejdspladser, det ville have medført. Men projektet kunne ikke blive kommercielt interessant, og samtidig er der usikkerhed om afregningspriserne for strøm fra vindmøller. Dette betyder således, at projektet ikke er økonomisk interessant for markedet og for Grenaa Havn A/S. Derfor har vi valgt at sige stop, siger Poul Anker Lübker, bestyrelsesformand i Grenaa Havn A/S, i en pressemeddelelse.

Skulle have givet billigere strøm
Formålet med vindmøllerne var ellers, udover at udvikle Grenaa Havn, at skabe billigere og mere miljøvenlig strøm og fjernvarme til borgerne i Grenaa-området.

- For os har det ikke kun handlet om udvikling af Grenaa Havn på et økonomisk bæredygtigt grundlag – det har også været afgørende, at vindmølleprojektet ville skabe udvikling og arbejdspladser i lokalsamfundet, siger Poul Anker Lübker. 

Læs også Byrådet i Norddjurs stemte for vindmølleprojekt

Grenaa Havn havde inviteret til et borgermøde på Kystvejens Hotel, og det møde har de valgt at fasholde, selvom projektet nu er opgivet.

 - Vi prioriterer åbenhed og dialog med borgerne meget højt. Derfor er det helt naturligt for os, at vi selvfølgelig holder fast i invitationen, så vi kan svare på borgernes spørgsmål og begrunde, hvorfor vi måtte opgive projektet, fortæller Poul Anker Lübker.

Borgermødet finder sted onsdag den 11. januar klokken 19.00.