Grenaa går glip af Concordia

Havnen ikke dyb nok til forlist krydstogtskib

Det skandaleramte skib Costa Concordia ligger stadig ud for den italienske kyst og bliver først trukket væk til juni.

Krydstogtskibet Costa Concordia kommer ikke til at ende sine dage på Grenaa Havn.

Det lokale firma Fornæs A/S var ellers med i opløbet om at sikre sig ordren på ophugningen af det store italienske skib, der for to år siden forliste ud for kysten nær Rom.

Efter forliset så italienerne en video om firmaet i Grenaa på internettet og kontaktede efterfølgende Fornæs A/S. Det østjyske ophugningsfirma meldte derefter tilbage, at det var interesseret i ordren.

Desværre for Fornæs A/S viser det sig nu, at Grenaa Havn ikke er dyb nok til at kunne tage imod Costa Concordia. Havnen er kun 11 meter dyb, mens det kræver en dybde på 18 meter at kunne håndtere det store krydstogtskib.

Derfor har Fornæs A/S nu fået besked på, at ophugningen af Costa Concordia ikke kommer til at foregå i Grenaa. Det oplyser firmaets direktør, Peter Niemann, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Turisterne vil se Concordia

Meldingen ærgrer direktør for Grenaa Havn Henning Laursen. Ifølge ham ville ordren på ophugningen af Costa Concordia også være kommet andre firmaer til gode.

- Vi havde set frem til at få ordren. Det havde givet beskæftigelse til en lang række lokale virksomheder, der givetvis var kommet til at hjælpe med at skille skibet ad. Derudover skulle Grenaa Havn have leveret blandt andet kranydelser, siger han.

Ifølge Henning Laursen ville ophugningen af Costa Concordia også have haft en branding-værdi for Grenaa.

Det skandaleramte skib ligger stadig ud for den italienske kyst og bliver først trukket væk til juni.