Grenaa-færge står på havnens bund

Grenaa-Varberg færgen er bugseret ind til Varberg efter kollission natten til mandag. Alle om bord er reddet.

Lænsepumperne kunne ikke holde trit, da Grenaa-Varberg-færgen Stena Nautica mandag eftermiddag lå til kaj i havnen i Varberg, oplyser Ritzau. Den store færge stillede sig på bunden af det 11 meter dybe havnebassin, mens et par slæbebåde sørgede for at holde skibet ind mod kajanlægget, så det ikke fik en større slagside.

Færgen fik et to gange fem meter stort hul under vandlinjen, da den natten til omkring kl. 3 i nat blev vædret af et mindre polskejet fragtskib i tæt tåge. Det gav et gabende hul i agterenden, så vand fossede ind i maskinrummet. Kort efter blev de 91 passagerer og 23 besætningsmedlemmer evakueret over til andre fartøjer, der var kommet til hjælp.

I løbet af formiddagen lykkedes det at få bragt færgen til kaj, inden det var for sent. Når den er stabiliseret, kan det sandsynligvis lade sig gøre at dække hullet til og derefter gå i gang med at tømme skroget for den store mængde vand, så reparationsarbejdet kan gå i gang.

Stena Nautica sejlede fra 1986 til 1990 på DSBs Århus-Kalundborg rute under navnet Niels Klim. Den 134 meter lange færge blev bygget i Nakskov i 1986.

Få meget mere at vide om ulykken og dens konsekvenser i TV2 / ØSTJYLLAND kl. 19.30 og 22.20.