Gravid blev snydt

Berendsen Textil Service fra Aarhus er dømt for at overtræde ligelønsloven

Foto: Flickr

Efter at en østjysk kvinde havde meddelt sin arbejdsgiver, Berendsen Textil Service A/S, at hun var gravid og kun kunne arbejde i 20 timer om ugen, fik hun frataget sit gode job som sælger. I stedet skulle hun løse andre opgaver i organisationen.

Nu har Vestre Landsret dømt hendes arbejdsgiver til at betale hende 126.000 kr. i erstatning for den provision, hun gik glip af i perioden. Hertil kommer 10.000 kroner, som hun skal have for brud på ligelønsloven. Ved byretten er hun tidligere blevet tilkendt 30.000 kr. for et mangelfuldt ansættelsesbevis og 14.000 kr. i manglende provision.

Kvinden blev ansat som sælger i 2007 og blev gravid i foråret 2008. Hun fik plukveer og blev deltidssygemeldt. Hun mente godt, hun kunne fortsætte salgsarbejdet overfor sine kunder, men det mente ledelsen ikke.

På vegne af kvinden krævede HK en erstatning på 626.000 kroner. De 500.000 kr. var erstatning for brud på ligelønsloven, mens resten var erstatning for tab af provision.

Vestre Landsret er enig med HK om, at hun har krav på provision af det salg, der foregik i hendes distrikt, og tilkender hende derfor de 126.000 kroner, hun mangler.

Med hensyn til ligelønsloven siger landsretten, at hun kun havde været ansat i få måneder før graviditeten, og at hun vendte tilbage til sit job efter endt barsel. Derfor sættes erstatningen til symbolske 10.000 kr.