Randers-boss efter fyring: En anden konstellation havde måske virket

Randers FC-direktør Michael Gravgaard understreger, at Ole Nielsen var sportschef og ikke sportsdirektør. Derfor var det Gravgaards job at blande sig

05:58

Tidligere på dagen valgte bestyrelsen i Randers FC at fyre sportschef Ole Nielsen med øjeblikkelig virkning.

Det skete med begrundelsen, at "at den hidtidige konstellation med en administrerende direktør og en sportschef for nuværende ikke er den optimale."

Senere udtalte Ole Nielsen så selv, at han oplevede, at direktør Michael Gravgaard blandede sig i hans arbejde, og at Randers-sportschefen derfor ikke kunne løse de opgaver, der lå i hans job. 

Læs også Randers FC fyrer sportschef Ole Nielsen

Ifølge Michael Gravgaard har han dog ikke blandet sig i mere, end han skulle, da han som direktør har det helt overordnede ansvar for den sportslige sektor.

Det er altså ikke nyt i Randers FC, at det er direktøren, der har det overordnede sportslige ansvar.

Michael Gravgaard, direktør, Randers FC

- Jeg har hele tiden været overordnet sportsligt ansvarlig for Randers FC, og det var jeg også, mens Ole var her, siger Michael Gravgaard til Fodbold med Horup.

- Det kan godt tænkes, at det er fordi, man egentlig ikke tænker over hvilken rollefordeling, der egentlig er. Men det er altså ikke nyt i Randers FC, at det er direktøren, der har det overordnede sportslige ansvar. 

- Spillertruppen er mit ansvar, den er sat sammen med mit grønne stempel, selvfølgelig på Oles og det øvrige trænerteams anbefaling, fortsætter direktøren.

Læs også Fyret Randers FC-chef: Gravgaard eller jeg skulle ud

Ole Nielsen har udtalt, at der ikke var plads til jer begge. Er du af samme holdning?

- Ikke nødvendigvis, nej.

Du syntes, at det fungerede helt fint?

- Det er ikke det, jeg siger. Men det kunne jo godt være, at der var en anden konstellation, der havde virket.

Er nu i en mindre klub

Her nævner Michael Gravgaard strukturen i Brøndby IF, hvor Troels Bech som sportsdirektør er den øverste sportsligt ansvarlige. Og til spørgsmålet om, hvorvidt det er ganske enkelt er skellet mellem titlen som sportschef og sportsdirektør, der gør forskellen, svarer Randers-direktøren:

03:23

VIDEO: Hør cheftræner Ólafur Kristjánsson fortælle om sin reaktion på fyringen af Ole Nielsen i videoen her.

Luk video

- Det er i hvert fald det, der definerer rollerne i Randers FC og altid har gjort det. Det er, at en sportschef er daglig sportslig ansvarlig i Randers FC, siger Michael Gravgaard.

- Man havde i en kort overgang en sportsdirektør, som nu er i en mindre klub sydpå (Peter "PC" Christiansen, der nu er i AGF, red.), og det havde man på et tidspunkt hvor, og det er ikke for at sparke bagud for det er bare et faktum, den tidligere direktør måske ikke havde den største sportslige indsigt. 

Cheftræner Ólafur Kristjánsson begræder fyringen af Ole Nielsen, som han betegner som både kompetent og meget sympatisk. Og ophævelsen af samarbejdet med den nu tidligere sportschef kom som en overraskelse for cheftræneren.

Læs også Mads Agesen overtager gerne anførerbindet fra Fenger

- Man ved aldrig i denne her branche. Det er en beslutning, ledelsen har truffet, og jeg kan ikke stå og gisne om hvorfor. Men jeg havde ikke set den komme, nej, fortæller Ólafur Kristjánsson.

- Mit fokus skal fortsat være på at få vundet nogle fodboldkampe, og jeg må et eller andet sted abstrahere fra hvilken beslutning, der er blevet truffet i dag, siger han.