Gratis suppe på banegården

I dag markeres den danske hjemløsedag

00:54

1 af 2

Der blev delt masser af varm suppe ud på Aarhus Hovedbanegård i dag. Den 17. oktober er nemlig den danske hjemløsedag og international fattigdomsdag - og det blev markeret.

- Vi vil rigtig gerne benytte dagen til at skabe fokus på de mange socialt udsatte mennesker, som kommer her hos os, fortæller Lone Karby Simonsen, som er medarbejder på Værestedet i Aarhus.

- Samtidig vil vi også gerne give mulighed for at vores brugere kan møde de almindelige borgere og de mange frivillige, der hjælper os med tøj, mad, hundemad osv. Aarhus og Aarhus Kommune er faktisk rigtig gode til at hjælpe - og de vil gerne hjælpe.

Udover den varme suppe var der også arrangeret Freeze-mob på Aarhus Hovedbanegård fra kl. 12.30-12.33. Her skulle deltagerne stå stille i tre minutter - gerne med en Hus Forbi-avis i hånden.

- Der var nok en 40-50 personer, som deltog. Det er en sjov ting, hvor alle jo kan være med. Det koster ikke noget - kun tre minutter af ens tid, fortæller Lone Karby Simonsen.

- Rigtig mange har kigget forbi til Åbent hus-arrangement på Værestedet og rigtig mange var forbi banegårdspladsen. Suppen og vores godt 200 flyers var faktisk væk nærmest før vi gik i gang.

Bag arrangementet står blandt andre Kirkens Korshær, Det Grønlandske Hus, SAND, Fundamentet, Hus Forbi, Håbets Allé og Oplysning om livet på gaden.

Øverst kan du se lidt stemningsbilleder fra Aarhus Hovedbanegård.