Gratis p-pladser til delebiler

Kommune opretter særlige parkeringsforhold

Folk, der deles om biler, får snart lettere adgang til parkeringspladser i Aarhus.

Aarhus Kommune har nemlig besluttet sig for at oprette særlige p-pladser for delebiler. I første omgang vil der blive lavet deleparkering 10 forskellige steder i byen.

Beslutningen kommer efter ønske fra delebilsklubberne, som oplever en stigende efterspørgsel fra østjyder, som vil køre sammen:

- Det glæder mig, at vi kan imødekomme ønsket fra delebilklubberne. Interessen for delebiler er stigende, og særskilte parkeringspladser til delebiler vil formentlig blot understøtte den udvikling, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Se: Flere firmaer kører i delebiler

Det er delebilsklubben LetsGo, som har været med til at udpege de nye parkeringspladser. Ifølge organisationen erstatter hver delebil, der sættes på gaden i Aarhus, i gennemsnit fem privatejede biler, hvilket betyder, at der også frigøres parkeringspladser til andre bilister.

- Det betyder, at vi for alvor kan få gang i delebilordningen i Aarhus. De nye p-pladser gør det endnu mere bekvemt for vores eksisterende medlemmer at bruge bilerne, fordi de kan være sikre på at få en parkeringsplads, og det er i sig selv en rigtig god nyhed. Men det betyder også, at ordningen bliver mere attraktiv for potentielle nye medlemmer. Det kan på længere sigt være med til at reducere trængselsproblemer og forurening i Aarhus midtby, siger Bjarke Fonnesbech, direktør i Delebilsfonden LetsGo.

Delebiler med delebillicens parkerer gratis på de 10 parkeringspladser, og licensen ophæver eventuel tidsbegrænsning.

Her kan du se, hvor der i første omgang bliver lavet delebilsparkering:

1. Thorsvej

2. Ingerslevs Plads

3. Janus La Cours Gade

4. Ny Munkegade 123

5. Helge Rodes Vej

6. Præstevangsvej

7. Viby Torv

8. Regenburgsgade

9. Frederiksbjerg Torv

10. Vorregårds Allé