Gratis krisehjælp til landmænd

Rådgivning skal forhindre familietragedier

Videnscentret for Landbrug i Skejby ved Aarhus tilbyder nu gratis krisehjælp til landmænd, der er ramt af den økonomiske krise.
 
Krisehjælpen er etableret, fordi det forventes, at et stigende antal landmænd i den kommende tid kommer under stort økonomisk pres.

Vil forhindre tragedier
- Det er vigtigt at sætte ind nu med gratis krisehjælp for at forhindre de menneskelige tragedier, man så under sidste krise i landbruget i 1980'erne. Erfaringerne fra dengang viste, at mange landmænd gik ned med for eksempel stress og depression, siger specialkonsulent Berit Kornbæk Boisen, Videncentret for Landbrug, Økonomi & Virksomhedsledelse.

Hun forklarer, at landbruget er kendetegnet ved, at familiens hjem er meget tæt forbundet med selve landbrugsvirksomheden. Mange af de kriseramte landmænd og deres familier rammes derfor ekstra hårdt og har behov for socialrådgivning til at håndtere det psykiske pres, der er en naturlig følge af den vanskelige situation.

Hjælpen indeholder tre ydelser:

- En landsdækkende hotline, som landmænd i økonomisk og personlig krise kan ringe til.

- En startpakke med op til fem timers socialrådgivning til de landmænd, som ikke selv kan betale for socialkonsulentens ydelse.

- Et tilbud til de landmænd, som har brug for at dele deres erfaringer med andre i samme situation, om at deltage i en ERFA-gruppe. 
 
Dansk Landbrugsrådgivning (DLBR) bruger sit netværk af socialkonsulenter til at yde krisehjælpen. Socialkonsulenterne har
et indgående kendskab til og erfaring med rådgivning af landmænd og deres familier.

Krisehjælpen er blevet til i et samarbejde mellem Videncentret for Landbrug, Landbrug & Fødevarer de lokale foreninger og eksterne fonde.

Den landsdækkende ordning er i drift fra onsdag d. 11. april.

Nummeret til krisehjælpen er 70 200 442

Mere information om, hvor man henvender sig for at få krisehjælp, kan findes på landbrugets vidensportal LandbrugsInfo.dk.

Kilde: Videncentret for Landbrug.