Gratis klimatjek fortsætter

Kan dit hus holde til monsterregn?

Arkivfoto.

Det vil også fremover være gratis at få en kloakmester til at tjekke, om huset kan holde til en voldsom omgang monsterregn.

Boligejere, der er usikre på, om deres hus kan holde vandet ude i tilfælde af skybrud eller monsterregn, kan også fremover få et gratis klimaeftersyn af den lokale kloakmester eller anlægsgartner.

Ordningen, som Miljøministeriet står bag, skulle efter planen udløbe 1. juli, men de involverede kloakmestre og anlægsgartnere har besluttet at fortsætte arbejdet på egen hånd, oplyser Miljøministeriet.

- Vores samarbejdspartnere og massevis af boligejere har været så begejstrede for ordningen med gratis klimatjek, at vores partnere fortsætter med at besøge borgerne. Det kan være rigtig svært at overskue, hvor man skal starte, når man skal klimasikre sin bolig. Derfor er det rigtig positivt, at vi har fået skabt opmærksomhed omkring klimasikring, så boligejerne nu ved, hvem de kan henvende sig til for at få en faglig vurdering af deres hjem, siger fungerende miljøminister Pia Olsen Dyhr (SF) i en pressemeddelelse.

Miljøministeriet har indgået et samarbejde med forsikringsselskabet Alm. Brand, som betyder, at en husejer får rabat på forsikringspræmien, hvis han eller hun følger fagfolkenes anbefalinger til et klimasikret hjem.

Ifølge ministeriet arbejdes der på at få en lignende aftale på plads med andre forsikringsselskaber.