Gratis heroin deler politikerne

Uenige rådmand strides om lovlig heroin

Foto: Colourbox

Aarhus-rådmand Marc Perera Christensen (K) er ikke tilhænger af lægeordineret heroin til de mest hardcore narkomaner i Aarhus.

Resultaterne er ganske enkelt for dårlige. Et forsøg med at give narkomaner gratis heroin over tre år - og som i øvrigt koster 28 millioner kroner - er ikke godt nok, mener Marc Perera Christensen. Efter de tre år er de stadig misbrugere.

- Det er en slags menneskelig parkeringsplads, som jeg ikke bryder mig om. Jeg er overbevist om, at de 28 millioner kroner vil kunne bruges meget mere aktivt i en akut indsats, der får dem på afvænning og ikke får dem fastholdt i et misbrug, siger han til P4 Østjylland.

Sundere og mindre kriminelle

Da heroinen nu er lovlig for dem, der modtager den gratis, bliver der begået mindre kriminalitet. Og desuden viser undersøgelsen også, at de er blevet sundere.

Derfor er der stor uenighed blandt byrådspolitikerne i Aarhus. En af dem, der vil gøre forsøget permanent, er socialrådmand Hans Halvorsen (S).

- Det er misbrugere, der har et meget svært misbrug, og det har kostet dem overvindelse overhovedet at gå ind i forsøget for tre år siden. De her resultater er positive, og derfor skal vi også fortsætte, siger Hans Halvorsen til P4 Østjylland.