Gratis cykeltjek

Rykker ud med smørelse og luft

Så er der en håndsrækning på vej til de cyklister, der lader bussen stå og tager cyklen op ad de stejle aarhusianske stigninger.

- Alt for mange aarhusianere kører rundt på håbløst vedligeholdte cykler med rustne kæder og for lavt dæktryk. Sådan lyder det fra Aarhus Cykelby-projektet, der torsdag aften går i aktion for at komme cyklisterne til undsætning.

- Ofte er cyklen indstillet helt forkert i forhold til den optimale kørestilling. Alt sammen faktorer, der forringer fremdriften, balancen og cykelglæden betragteligt.

- Aarhus er én af landets mest bakkede byer. Alene indenfor bygrænsen er der flere steder en højdeforskel på op til 100 meter ind til centrum. Og flere steder på cykelstierne i Aarhus er der stigninger på op til 8 %, hvilket stiller enorme krav til cyklisterne. Det bakkede terræn forklarer i høj grad hvorfor Aarhus Cykelby ikke kan præstere ligeså mange cyklister som eksempelvis Odense og København, som begge er "flade" byer, lyder det far cykelprojektets leder, Pablos Celis.
 
- Mange fravælger alene på grund af bakkerne cyklen som et transportmiddel i Aarhus. Og for dem der cykler jævnligt udgør bakkerne en temmelig stor udfordring hver dag, siger han. 
 

Aarhus Cykelby rykker ud sammen med TV2?s store mobile cykelværksted torsdag den 26. april kl. 15.00-19.00 på Rådhuspladsen med gratis serviceeftersyn samt vejledning til indstilling og valg af cykel.

Udover cykelmekanikere vil man også kunne møde cykelrytteren Frank Høj, som vil kunne give et par fif til at forcere bakkerne i Aarhus.