Grand Prix på gaden: Det betyder noget for borgerne

Horsensianerne er på gaden før aftenens store begivenhed - Dansk Melodi Grand Prix

01:36

1 af 2

På gågaden i Horsens er der masser af tiltag, hvor borgerne kan komme i den helt rigtige Grand Prix-stemning før aftenens Dansk Melodi Grand Prix i Forum Horsens.

For eksempel Kuben, som er et lille glaskulturhus, hvor man kan prøve den såkaldte Grand Prix-simulator, så man selv kan føle, hvordan det er at stå på scenen.

- Horsensianerne er med - som de plejer. Vi gør det med jævne mellemrum, når der er store begivenheder og store fester. Så sørger vi for, at festen også indtager byen, så folk får en lille snert af det stjernedrys og den fest, der skal være. Man kan kun blive glad, når der er Grand Prix. Der er konfetti og glimmer, og folk har lyst til at lege med, siger Michala Mellson, der er projektkoordinator i Horsens Kommunes kulturafdeling, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den ældste i Grand Prix er kun 32 år

Hun mener ikke, at man skal undervurdere den glæde, som byens borgere kan have af, at de store arrangementer indtager byen.

- Jeg tror, det gør rigtig meget for borgerne. Man rykker sammen og synes, at byen kan noget særligt. Det er måske lidt et opgør med det lillebror-kompleks, der kan være, når man er en mindre provinsby. Det med, at vi også kan. Det er hele spektret, og det tror jeg gør noget særligt for, at man føler, det er sjovt at være i byen, og at man kan noget særligt, siger Michala Mellson.

Se hele interviewet i videoen øverst i artiklen.