- GPS'er skal være lovpligtige

Rådmand vil øge trygheden for demente

Demente skal udstyres med en GPS-sender. Sådan lyder meldingen fra rådmanden for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive (DF).

Udmeldingen kommer, efter den demente kvinde Jytte Vinther Pedersen i går eftermiddag forsvandt fra lokalcentret Thorsgården i Åbyhøj. Hun blev fundet i god behold tidligere i dag af en tilfældig borger og genforenet med sin familie.

Men det er ikke altid, det har så heldig en udgang - i august blev en dement kvinde fra Hjortshøj fundet død efter at have været forsvundet i flere uger.

Se: Familie genforenet

Derfor mener rådmanden for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, at det skal være lovpligtigt, at demente er udstyret med en GPS-sender, hvis man skønner, at der er et behov:

- Det ville jeg synes, var en sikkerhed og en tryghed, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den tidligere rådmand på området, Dorte Laustsen (SF), har flere gange over for TV 2 | ØSTJYLLAND afvist at udstyre alle demente med en GPS-sender, fordi hun mente, at man dermed frarøver den demente sin frihed til at vælge selv. Men det har Jette Skive ikke meget til overs for:

Se: Områdechef: Det var en fejl

- Hvis du ikke sætter den på, så kan du frarøve et menneskeliv, og det synes jeg, er værre, siger hun.

Den demente Jytte Vinther Pedersens mand, Jørgen Ulrik Pedersen, er enig med Jette Skive:

- Jeg så gerne, at regeringen sagde, at selvfølgelig skal de have en GPS på sig. Det burde være en selvfølge, synes jeg.