Gorm bliver efterfulgt af lunt vejr

Det blæsende vejr fortsætter mandag, men herefter er der lune varmegrader i sigte

Stilhed efter Gorm.

Sådan kan et tværsnit af den kommende uges vejr i Østjylland og resten af landet meget godt beskrives, efter at stormen Gorm sent søndag forlod landet, og der nu kan tages hul på en ny uge, der rækker ind i julemåneden.

Det vejrmæssigt mest markante i den kommende uge er ifølge meteorolog Mogens Rønnebek fra DMI, at det bliver særdeles lunt for årstiden.

- Det bliver en meget mild uge, hvor der nogle dage kan blive op til 10-12 grader, siger han. Normaltemperaturen for december er 1,6 grader.

Mandag bliver præget af Gorms efterveer. En del byger, der også kan være med hagl eller torden, vil kendetegne vejrliget.

Vinden er stadig i det hårde hjørne og kan fortsat komme med vindstød af stormstyrke, lyder meldingen fra DMI.

Gorm gjorde ondt på Østjylland

Fra tirsdag ser det bedre ud

- Tirsdag ser det noget bedre ud. Der kommer stort set ingen byger, og der bliver en del plads til solskin, så der er en fin tirsdag i vente, siger Mogens Rønnebek.

Onsdag og torsdag vil varm luft forstærke lysten til at lade vinterjakken blive i klædeskabet, selvom det bliver grå dage.

Det er varm luft sydfra, der sender temperaturen op på omkring ti grader, men en jævn til hård vind gør, at den forede jakke ikke skal gemmes alt for langt væk.

Og fredag bliver der med sikkerhed brug for den igen, når temperaturen tager et lille dyk, lyder det fra DMI-meteorologen.

- Fredag kan blive den eneste dag, hvor der kan blive en smule koldt. Der kan komme et svirp af koldt luft, hvor det klarer op. Der kan bliver ned til omkring fem grader, siger Mogens Rønnebæk.

Endnu en ulykker i krydset ved Ringvejen og Edwin Rarhsvej

playPolitijagt førte til ulykke i dødskrydset

auh

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer

Østjyllands Brandvæsen brandbiler

Lejlighedsbrand på ø: Færge vender rundt for at hente brandbiler

AUH Danmarks bedste

play Universitetshospital opgraderer: Fast bemanding til covid-patienter

coronatest podning corona covid-19 visir

Smittetrykket stiger i Favrskov: Nu indføres flere restriktioner

Coronatest Region Midt 20.08.2020

Corona-opdatering: 1603 nye smittede med coronavirus