Gør klar til at sortere affald

Hvilken slags skraldespand skal du have?

Foto: Colourbox

Om få måneder skal borgerne i 8870 Langå og 8860 Ulstrup sortere deres affald, og derfor skal de snart til at vælge, hvilken skraldespand de vil have.

Til november 2015 skal borgerne i Langå og Ulstrup sortere det organiske affald fra det øvrige. Det kræver en ny beholder, og derfor udstilles de nye beholdere nu ved Langå genbrugsplads, så borgerne kan se dem og tage stilling til, hvilken de ønsker.

Skraldespandene har tidligere været udstillet ved Langå Kulturhus og Stevnstrup Brugs, og ifølge Randers Kommune var det en succes.

- Vi fornemmede, at mange borgere kom, fordi de var lidt bekymrede ved udsigten til at skulle have en ekstra skraldespand stående. Selvom ingen roste de nye beholdere for deres æstetik, gik langt de fleste fortrøstningsfulde og positive fra udstillingen, opsatte på at give sorteringen en skalle, siger Jørgen Niemann, der er Affaldschef i Randers Kommune, i en pressemeddelelse.

Affaldschefen forventer, at mange borgere vil have dobbeltbeholderen til restaffald (dagrenovation) og organisk affald. Det er en 240 liter beholder med et skillerum i midten. Det giver plads til 120 liter restaffald og 120 liter organisk affald i hvert sit rum.

- Kombinerer man den med en dobbeltbeholder til papir og emballage (glas, metal og hård plast), kan en husstand nøjes med to beholdere i alt. Desuden er tømningen af beholderen særdeles økonomisk, da tømningen af den kun kræver en håndtering på skraldebilen, oplyser Randers Kommune.

De forskellige slags beholdere forventes også at blive udstillet på kommunens øvrige genbrugspladser i løbet af efteråret.