Google Street View kigger indenfor

Østjyske turistattraktioner kan nu besøges på nettet

Nu kan man tage på en virtuel tivolitur i Djurs Sommerland

Nu kan man besøge en række østjyske seværdigheder uden at rejse sig fra lænestolen.

Google Street View har nemlig forladt gader og veje og bevæget sig indenfor hos flere store seværdigheder, så man kan "gå rundt" i dem blot ved at bruge computeren. Man kan blandt andet besøge Tivoli Friheden, Den Gamle By og Djurs Sommerland

- Med Street View vil vi vise de mange dejlige steder, vi har i Danmark og give en fornemmelse af, hvad man kan opleve her. Vi håber, at brugere i hele verden vil nyde at gå på opdagelse i Danmark, og at billederne vil tiltrække nye besøgende, siger Christine Sørensen, Googles danske talsperson i en pressemeddelelse.

Skal trække orange mand
Street View aktiveres i Google Maps ved at trække ikonet med den lille orange mand, Pegman, i venstre side af kortet hen på en af de ruter, der er markeret med blåt.

Derved vises panoramabilleder på gadeniveau og man kan så udforske og lære en attraktion eller bydel bedre at kende og fx tjekke restauranter, undersøge adgangsforhold og aftale mødesteder, hvis man gerne vil planlægge et besøg.

Street View blev første gang lanceret i USA i maj 2007, og er i dag en populær tjeneste i hele verden. Tjenesten blev introduceret i Danmark 2010. 

Link til Google Maps