Golf-tour har kurs mod Aarhus

Lyngbygaard Golf Center kan blive vært for European Tour

En række af verdens bedste golfspillere kommer til Aarhus næste år, hvis alt går efter Søren Østergaards plan. Han er direktør for Golf Branding og initiativtager i projektet om at få en European Tour-turnering til Danmark.

- Vi er blevet tilbudt en aftale på en turnering, der løber i to år med option på yderligere et år, siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det er Lyngbygaard Golf Center ved Aarhus, der skal lægge bane til turneringen. To gange har repræsentanter fra European Tour været på besøg for at se golfanlægget an, og det er ifølge Søren Østergaard gået godt.

I slutningen af februar bekræftede Tourens pressechef, Gordon Simpson, til sporten.tv2.dk, at der blev ført forhandlinger med interesserede parter om en turnering i Danmark.

Økonomi på plads
For at turneringen skal blive til noget, skal økonomien dog være på plads. Præmiesummens skal for eksempel være på minimum en millioner euro, svarende til cirka 7,5 millioner kroner.

- Jeg tror, turneringen bliver til noget allerede i 2012. Vi er i dialog med firmaer, der kan løfte opgaven, men vi har ikke aftaler på plads, siger Søren Østergaard.

I 2003 gæstede Touren Danmark for første og hidtil eneste gang. Men selskabet bag Nordic Open, som turneringen hed dengang, gik efterfølgende konkurs.