Gør som politihunde-føreren og få ro på hunden i aften

Det bedste råd fra Silkeborg Politihundeforening er at få kørt hunden træt med masser af motion, inden nytårskrudtet begynder at brage senere

00:51

12 medlemmer fra Silkeborg Politihundeforening og deres hunde mødtes i dag på Jyllandsringen for at få hundene motioneret godt og grundigt.

Det er med at få krudtet sin hund godt af her til eftermiddag, hvis man vil have en rolig hund, når raketter og batterier begynder for alvor at bulre senere på aftenen.

Læs også Sådan hjælper du dine husdyr gennem nytårsaften

Derfor mødtes 12 medlemmer fra Silkeborg Politihundeforening og deres hunde i dag på Jyllandsringen for at få hundene motioneret godt og grundigt. Og man kan som privatperson med fordel gøre som hundeførerne.

Vi får motioneret vores hunde i stedet for at medicineret dem, så de er godt trætte i aften.

Camilla Lyhne Ravkilde, politihundefører

- Det kan være særligt godt i dag at få gjort sin hund rigtig træt, fordi der er rigtig meget krudt og larm i gaderne, så hundene kan godt være lidt oppe at køre, siger formand for Silkeborg Politihundeforening, Jørgen Schytter,

En af de fremmødte politihundeførere var Camilla Lyhne Ravkilde, der er stor tilhænger af årets sidste motionsdag for politihundene. 

- Vi får motioneret vores hunde i stedet for at medicineret dem, så de er godt trætte i aften. Vi får dem aktiveret mentalt og får dem givet noget god kondi, det er det bedste vi kan gøre, siger Camilla Lyhne Ravkilde.

Gå lang tur og kast bolde

Ifølge politihundeførerne på Jyllandsringen er det bare med at trodse regnen og komme afsted med sin hund her til eftermiddag.

Læs også Klar til 1. januar? Her er sandheden om reparations-bajeren

- Det handler om at få gået nogle spor og gode ture i villakvarteret og få kastet nogle bolde. Man kan måske finde et lukket område, så hunden rigtig kan få løbet, siger Camilla Lyhne Ravkilde.

Det er en tradition, at Silkeborg Politihundeforening mødes hvert år den 31. december på Jyllandsringen.

Hør politihundeførerens gode råd øverst.