Godt nyt til horsensianere der plages af oversvømmelser

Horsens Kommune sætter flere mio. kr. af til et nyt klimaprojekt, der skal forhindre oversvømmelser i fremtiden

02:01

Når naturen viser sig fra sin barske side, er Horsens en af de byer, der ofte rammes af oversvømmelser og ødelæggelser. Senest var det i juni, hvor kældre blev oversvømmet og kloakker stoppet. Bygholm Sø løber over sine bredder, og det rammer mange lokale borgere og erhvervsdrivende.

- Det løb ind i kælderen og over det hele. Det går med sådan en hurtighed, at vi slet ikke kunne følge med og tænkte, at det da ikke kunne passe, lød det i juni fra en af de ramte beboere nær søen, Eleonara Iversen.

Læs også Enhedslisten foreslår national sikring af kyster

Men nu er der altså godt nyt til hende og andre horsensianere med samme problem. Horsens Kommune har fået fire mio. kr. fra EU og smider selv knap tre oveni i et nyt klimaprojekt.

- De her penge skal bruges på forundersøgelser, der skal sikre os imod klimaforandringer, så vi kan finde de rigtige løsninger til Horsens Kommune, siger afdelingschef hos Teknik og Miljø i kommunen, Flemming Larsen.

Læs også Så er det slut med oversvømmelser i Låsby

Flere ideer er allerede på tegnebrættet, og et af de store fokusområder er meget naturligt ved Bygholm Sø og udmundingen til Horsens Fjord. Kommunen pønser på at sætte en sluse op, der skal forhindre de store vandmængder i at nå til boligerne.

- Den skal kunne lukkes, når vandstanden stiger, så vandet ikke oversvømmer midtbyen, siger Flemming Larsen.

Du kan høre mere om det nye projekt i indslaget øverst i artiklen. 

01:03

Se billeder fra Eleonara Iversens oversvømmede kælder i juni her. 

Luk video